NACIN PRIPREME:
- 4 pilece prsi bez koze i kostiju
- 1 kasika maslinovog ulja
- pola kasicice talijanskog zacina
- 1 kasicica cesnjaka u granulama
- 1 kasicica soli
Za nadjev vam je potrebno:
- 250 grama ricotta sira
- 70 grama ribane mozzarelle
- 2 kasike sjeckanog persina
- 1/2 kascice soli
- 1/2 kasicice talijanskog zacina
Za umak vam je potrebno:
- 2 zlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 reznja cesnjaka
- 500 grama rajcica
- sol i papar
- 150 grama ribane mozzarelle
- sjeckani persin
NACIN PRIPREME:
Prvo stavite umak kuhati tako sto ce se na ulju dinstati nasjeckani luk i cesnjak dok omeksaju pa dodajte nasjeckane rajcice,zacin,sol i biber. Pustite da se sve uskuha pa smanjite temperaturu na lagano i ostavite da se kuva pola sata uz povremeno mijesanje.
U medjuvremenu napravite nadjev tako sto cete sve sastojke izmijesati u jednolicnu smjesu,ostavi sa strane do upotrebe.
Meso operite i dobro posusite pa ga ostrim nozem prerezite na pola ali ne do kraja nego da se otvori.
Premazi meso uljem s obje strane pa ga pospite sa zacinima svaki komad napuniti pripremljenim nadjevom.
Skuvani umak skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Dublji pekac premazite sa uljem pa poslozite nadjevenu piletinu.
Preko mesa rasporedite ohladjeni umak od rajcice. Pecite meso u umaku u ugrijanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Poslije pola sata izvadite pekac iz rerne,pa pospite meso rendanom mozzarelom pa sve vratite ponovo u rernu i iecpite dok se sir otopi i porumeni po ivicama 5-10 min.
Peceno jelo izvadite iz rerne i ostavite 10-ak minuta da se prohladi,pa servirajte uz kuhano povrce ili neki drugi prilog.
IZVOR:ukusna-hrana.info
PREPORUČUJEMO:
0 Primjedbe