Mi smo je skoro cijelu smazali još onako vruću… iako je odlična i još bolja hladna…
SASTOJCI
– 50 dag kora za savijače
– 20-30 dag šunke u listićima (delux…)
– 20-30 dag sira gaude (ementalera, trapista…)
– oko 80 dag kiseloga vrhnja
PRIPREMA
Rolada ovisi o količini kora, ako imate oko 10 (kao u većini paketa kupljenih kora) stavite 2 kore jednu na drugu – premažite vrhnjem, položite gore 3 koru i opet premažite vrhnjem.
Na to položite šnite šunke. Opet prekrijte s 2 kore, premažite s vrhnjem i opet koru. Sljedeću koru opet premažite s vrhnjem i na nju položite sira u šniticama ili ga naribajte. Prekrijte s ostatkom kora i čvrsto zarolajte.
Nije bitan raspored kora i nadjeva. Raspored si napravite sami, kore premažite u tankom sloju s vrhnjem kako bi vam bilo dovoljno za što više premaza.
U jednom sloju stavte šunku, u drugome sir i zarolajte. Stavite je u veći lim ili ako pečete u manjem plehu kao ja, roladu prerežite na pola prije pečenja. Ostatak vrhnja premažite izvana po roladi.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 180-190 stupnjeva i pecite oko 40-45 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Poslužiti vruće uz npr. zelenu salatu, majonezu, kečap. Ili pak hladnu npr. za užinu.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe