Sastojci
– prhko tijesto
– 300 g glatkog brašna
– 150 g omekšalog maslaca
– 70 g šećera
– 1 prašak za pecivo
– 4 žumanjka
– 1 žlica kiselog vrhnja
Fil
– pekmez od marelica
– 4 bjelanjka
– 100 g kokosovog brašna
– 150 g šećera
– 4-5 večih jabuka
Priprema
Umjesite prhko tijesto. Utrljajte maslac u brašno, prašak za pecivo i šećer.
Kad dobijete mrvice dodajte žumanjke i vrhnje te umjesite. Tijesto podijelite na 2 dijela. Jedan veći (2/3 tijesta) stavite u hladnjak, a manji u zamrzivač.
Ogulite i naribajte jabuke pa ih na žlici ulja propirjajte s 50 g šećera. Ohladite.
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
Nakon pola sata izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte i stavite u tepsiju veličine 30×25. Namažite pekmezom tijesto pa na to stavite pirjane jabuke.
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Kad je snijeg čvrst postupno dodajte 100 g šečera. Na kraju umješajte kokos. Premažite po jabukama.
Izvadite tijesto iz zamrzicača i naribajte ga na šaum.
Pecite 20-25 minuta.
Pekmez možete zamjeniti marmeladom i nemora vaš izbor biti marelica.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe