Sastojci:
Kore
– 2X
– 3 bjelanjka/snijeg
– 4 velike žlice šećera
– 3 žumanjka
– 3 velike žlice oštrog brašna
– 2 velike žlice ulja
– vanilin šećer
– pola paketića praška za pecivo
– 2 velike žlice čokolade u prahu
Krema
– 1/2 litre mlijeka
– 2 žumanjka
– 20 dag šećera
– 5 velikih žlica oštrog brašna
– štepić vanilije ili 2 vanilin šećera
– 20 dag margarina za kreme
– 3 dcl slatkog vrhnja
– po želji ruma
Ganache
– 1 dcl slatkog vrhnja
– 10 dag mliječne čokolade
– 1 žličica nescafe
Šlag
– 2,5 dcl hladnog mlijeka
– 2 vrećice šlag pjene
Priprema:
Od navedenih sastojaka ispeči dvije kore.
Mjere su za jednu koru, pa treba masu duplicirat.
Kremu skuhati po principu pudinga:od cijele količine oduzeti 1 dcl mlijeka i zamutiti zajedno sa njim žumanjce, šećer, brašno.
Ostalu količinu mlijeka stavite da zakipi zajedno sa srži vanilije, ukuhajte zamučene sastojke sa brašnom i kuhajte dok se krema ne počne odvajati od posude.
U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro izmiješajte.
Slatko vrhnje umutite u šlag i dodajte kremi.
Za ganach zakuhajte slatko vrhnje i u vruće dodajte izlomljenu čokoladu.
Dobro izmiješajte.
Šlag pjenu umutite po uputstvu na vrećici.
Redoslijed slaganja:
1. kora-pola kreme – 2. kora-krema-ganach-šlag pjena
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe