Trouglasta torta

 Trougla torta

Sastojci za Trouglastu tortu:

  • 18 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 gr badema
  • 1 limun
  • 250 gr oraha
  • 1 dl mleka
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 80 gr maslaca
  • 100 ml slatke pavlake.

Trouglasta torta se priprema na sledeći način:

  1. Penasto umutiti 10 jaja uz postepeno dodavanje 10 kašika šećera, 1 vanilin šećera, 7 kašika brašna, 200 gr mlevenih badema, rendane kore i soka od 1 limuna i malo praška za pecivo, pa peći u pravougaonom, podmazanom i brašnom posutom plehu.
  2. Ispečenu i ohlađenu koru iseći na 7 traka po dužini, od kojih je jedna najšira, a ostalih 6 (3X2 trake iste širine) se razlikuju za po 1-2 cm.
  3. Na pari umutiti 8 jaja sa 8 kašika šećera, pa dodati maslac iotopljenu čokoladu.
  4. U drugi sud sipati mleko, staviti da provri i njime popariti mlevene orahe.
  5. Ova dva ohlađena fila sjediniti.
  6. Tortu filovati tako što se stavi najširi deo na tacnu, premaže filom i zatim ređaju jedna na drugu kore sukcesivne širine 3 komada. Od preostale tri kore se najšira postavi na tacnu, premaže filom i odozgo se ređaju još dve kore na isti način.
  7. Torta se stavi u frižider da odstoji sat vremena Zatim torta izvadi iz frižidera i ova dva dela spoje ostatkom fila.
  8. Torta se postavi uspravno i premaže glazurom od 200 gr čokolade pomešane sa 100 ml slatke pavlake.
IZVOR: tortekolacirecepti.com

Objavi komentar

0 Primjedbe