Sastojci za Saher tortu:
- 150 gr butera
- 150 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4 žumanca
- 4 belanca
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 250 gr brašna
- 1 vanil šećer
- 4 kašike mleka.
Saher torta se priprema na sledeći način:
- Buter izmešati sa šećerom, vanil šećerom i zumancima da zapeni, pa u masu dodati omekšalu čokoladu.
- Brašno sa praškom za pecivo postepeno dodati u masu sa buterom.
- Dodati 4 kašike mleka.
- Na kraju dodati čvrsto ulupani sneg od belanaca.
- Testo sipati u kalup za torte prečnika 24 cm prethodno obloženog papirom za pečenje.
- Peći u rerni na temperaturi 200 stepeni oko 25 minuta.
- Čokoladu rastopiti, zatim premazati hladnu tortu.
- Po želji ukrasiti polovinama oraha ili oljustenim bademima.
IZVOR: tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe