Sastojci za Makijato tortu:
- 8 belanaca,
- 150 gr šećera,
- 5 žumanaca,
- 200 gr mlevenih lešnika (oraha),
- 2 kašike kafe.
Fil:
- 5 žumanaca,
- 250 gr šećera u prahu,
- 100 ml Makijato kafe,
- 250 gr margarina,
- 200 gr čokolade za kuvanje,
- ekstrat ruma.
Makijato torta se priprema na sledeći način:
- Belanca ulupati u sneg. U drugoj posudi izmiksati žumanca i šećer. Sjediniti sa “snegom”, dodati lešnike i kafu.
- Gotovu smesu izručiti u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje. (Veličina kalupa 25 – 30 cm).
- Peći 20 minuta na 180 stepeni.
- Gotovo testo podeliti na 3 jednake kore.
- Šećer u prahu ukuvati sa gotovom kafom.
- Žumanca umutiti i dodati u kafu sa šećerom u prahu. Dodati i čokoladu, da se otopi. Dodati i margarin, u prethodno prohlađenu smesu.
- Kore natopiti rumom. Filovati.
- Dekorisati po želji.
IZVOR: IZVOR:tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe