Biskvit:
- 10 dg+5 dg mljevenih lješnjaka
- 7 bjelanjaka
- 2 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 15 dg šećera u prahu
- sok od jednog limuna (manjeg)
Kalup za torte obložiti sa papirom za pečenje i 10 dg sjeckanih lješnjaka posuti preko papira. Staviti ih u pećnicu na 150 ˚C na 15 minuta. U međuvremenu pripremiti biskvit tako da bjelanjke čvrsto umutite, dodajte šećer u prahu, mljeveni lješnjak, limunov sok, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro pomiješati i staviti u pećnicu zagrijanu na 180 ˚C 30 minuta. Topli biskvit premazati sa nutellom i ostaviti da se ohladi.
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera u prahu
- 2 vanilija šećera
- 2 pudinga
- 2 žlice brašna
- 8 dl mlijeka
- 200 gr maslaca
Žumanjke pomiješati sa pudingom, brašnom, vanilija šećerom, dodati malo mlijeka i skuhati kremu u 8 dl vrućeg mlijeka. Potom ostaviti da se krema ohladi i dodati maslac koji je prethodno pomiješan sa šećerom u prahu.
Na ohlađeni biskvit staviti polovinu kreme, prekriti sa keksima petit beurre koji je prethodno natopljen u mješavinu mlijeka i ruma. Staviti drugi dio kreme, prekriti sa petit buere keksom, premazati nutellom i ukrasiti sa šlagom.
0 Primjedbe