Biskvit:
- 4 jaja
- 5 žlice vrućeg mlijeka
- 75 gr brašna
- 1 puding od čokolade
- 1 žličica (izravnana) praška za pecivo
Jaja dobro promiješati sa mlijekom, te kada se zapjene postupno dodavati šećer. Prosijati brašno sa praškom za pecivo i dodati ga u smjesu od žumanjaka. Sve zajedno dobro promiješati. Lim za pečenje (30×40 cm) prekriti za papirom za pečenje i preko uliti smjesu za biskvit. Staviti u zagrijanu pećnicu na smjesu 180 ˚C oko 12-15 minuta. Pečeni biskvit prebaciti na kuhinjski ubrus koji ste prethodno posuli sa šećerom, ukloniti papir sa poleđine biskvita, lagano ga zaviti i ostaviti da se hladi.
Krema 1:
- 100 gr džema od ribizla
- 150 gr svježih ili zamrznutih borovnica
- 20 gr gustina
- 1 žlica vode
- 1 žlica šećera
- 100 ml likera od ribizla (rum s vodom)
U posudu staviti džem, šećer, borovnice i vodu te ostaviti da zakuha. Pri kuhanju lagano pritisnuti borovnice, zatim dodati gustin i napraviti gusci namaz. Dodati liker od ribizle. U ovom receptu umjesto likera je korištena zamjena rum razrijeđen u malo vode.
Krema 2:
- 200 gr tamne čokolade
- 400 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
- 2 vrećice kremfixa za šlag
- čokolada za dekoraciju
Kada se biskvit ohladio premazati ga sa kremom 1, zatim kremom 2 , zarolati i ostaviti da se hladi. Izvana premazati sa ostatkom kreme 2 i ukrasiti po želji.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/
0 Primjedbe