Iako hrenovke nikako ne možemo uvrstiti među zdravu prehranu, povremeno ipak podlegnemo iskušenju. Ukoliko želite nešto pripremiti sa hrenovkama, naš prijedlog su u dizanom tijestu.
Sastojci za tijesto:
- 600 gr brašna
- 1 svježi kvasac
- 3 dl mlijeka
- 100 gr maslaca
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
Ostali sastojci:
- 500 gr hrenovki
- kečap
- jaje (za premaz)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti ga da se odmara pokriveno sat vremena. Potom ga podijeliti na četiri jednaka dijela i svaki dio razviti u tanki krug. Krugove razrezati na 8 jednakih trokuta (32 će ih biti ukupno). Na svaki trokut staviti malo kečapa i hrenovku te zarolati od šireg dijela prema užem. Posložiti ih na pleh prekriven papirom za pečenje i ostaviti pola sata. Potom umutiti jaje i premazati tijesto i staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC na 20 minuta.
Napomena: ako su veće hrenovke, tada ih prerezati na pola
IZVOR: www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe