Adilja Hodža nam je poslala recept za pripremu savijače s mesom.
Sastojci za tijesto:
- 700 g brašna
- malo soli
- topla voda
- 500 g mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- sol
- papar
- vegeta
- ulje
Priprema:
Prosijano brašno pomiješati s a soli i toplom vodom. Zamijesiti mekano tijesto i podijeliti na 4 djela. Ostaviti tijesto sa strane. U posudi popržiti sitno narezani luk, dodati meso, sol, papar i vegetu. Sve dobro pomiješati i dinstati na laganoj vatri 10-ak minuta.
Jedan dio tijesta razviti oklagijom, premazati uljem i dalje rukama razvlačiti što tanje, može da pada i preko ivice stola, pazeći da se tijesto ne pokida. Koru presaviti s oba kraja prema sredini, tako da se dobije široka dugačka traka. rasporediti četvrtinu pripremljenog nadjeva, urolati i saviti u krug. Prebaciti u pleh za pečenje premazan uljem na sredini. Ponoviti postupak i sa preostala dri dijela tijesta. Svaku urolanu koru omotati u krug oko prethodnog i premazati uljem. Peći u zagrijanoj pećnici na 250ºC dok ne porumeni. Pečenu savijaču poprskati malo vodom i vratiti još malo u pećnicu. Savijaču poslužiti toplu s jogurtom.
IZVOR: www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe