Probajte napraviti ovu rapsodiju čokolade, vanilije i naranče. Kolač zahtjeva dosta spretnosti i vremena za izradu, ali isplati se trud.:)
Sastojci:
ČOKOLADNI FIL
- 350 ml mlijeka
- puding od čokolade
- 4 žlice šećera
- 100 g čokolade
- 120 g margarina
ŽUTO PUNJENJE
- 300 ml sirupa od naranče (otprilike 3 naranče)
- 300 ml vode
- 2 pudinga od vanilije
KORE
- 150 g margarina
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- 450 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
GLAZURA
- 100 g čokolade
- 3 žlice šećera
- 3 žlice mlijeka
- 150 g margarina
Priprema:
Prvo za punjenje od čokolade u zdjelici razmutite puding sa mlijekom,a u ostatak mlijeka dodajte šećer te puding zakuhajte po uobičajnoj proceduri. Nakon toga u vrući puding dodajte kockice od čokolade, te mješajte dok se sve ne otopi. Potom sve ostavite sa strane da se ohladi. Margarin izmiksajte, u tu zdjelu stavite hladan puding te napravite kremu.
Za žuto punjenje pomiješajte sok od naranče i vodu. Sa malo vode razmutite puding od vanilije i zakuhajte puding na uobičajen način.
Dok se čokoladno i žuto punjenje hlade napravite kore. Žuto punjenje je najbolje namazati na kore dok je još mlako.
Za pripremu kora prvo u zdjeli izmiksajte margarin (omekšan na sobnoj temperaturi) i šećer, zatim u zdjelu lagano miksajući dodajte mlijeko i jaje, na kraju stavite brašno i prašak za pecivo te umijesite glatko tijesto.
Tijesto potom raspodijelite na šest jednakih djelova.
Svaku lopticu rastanjite oklagijom do veličine pleha u kome će se peći. Svaku koru stavite na prevrnuti pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kore bi trebale osati bijele. Čim počne kora sa strane da žuti odmah vadite koru. Tako redom ispecite svih pet kora.
Filove mazati naizmjenično i ostavite svaki najmanje 30 minuta u hladnjaku.
Za glazuru na laganoj vatri otopite na čokoladu, šećer, mlijeko i margarin, te sve izlijte po vrhu kolača.
Kolač se treba bar pola dana ostaviti u hladnjaku, potom ga možete izrezati na kocke i degustirati.
IZVOR:www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe