ŠARENE OBLATNE

 Šarene oblatne izvrsnog su okusa.

Kolači s oblatnama uvijek se nalaze među najomiljenijima, a ništa drukčije nije ni na našim web stranicama i YouTube kanalu. Jasno je zašto je tako – prave se brzo i jednostavno, a okus im je u pravilu odličan, pa se mnogi rado odlučuju za njih.

Šarene oblatne jedan su od takvih kolača koji je savršen u svakoj situaciji bez obzira želite li se osladiti na brzinu ili pak spremiti ukusan sitni kolač koji će se besprijekorno uklopiti u bilo koju svečanu prigodu. Upravo ta kombinacija jednostavnosti, okusa i lijepog izgleda čini ih evergrinom zbog kojeg se uvijek rado grickaju.

ČOKOLADA I VANILIJA ZA SAVRŠENE ŠARENE OBLATNE

Krema kojom punimo oblatne dolazi u dvije varijante: svijetloj  s okusom vanilije, te tamnoj u koju smo ubacili čokoladu za kuhanje. No osnova kreme je identična, te se sastoji od mlijeka, šećera, maslaca, mljevenog keksa i oraha. Stoga je izrada obje kreme vrlo praktična budući da se prave zajedno, a tek se u zadnjoj fazi dijeli na dva dijela u koja zasebno stavljamo vaniliju i čokoladu.

Uzorak kojim se pune kombinacija je svijetlog i tamnog sloja, pa je ova slastica otuda i dobila naziv šarene oblatne. Nakon što se popune svi slojevi stavlja se završna oblatna, a na nju neki težak predmet poput debele knjige (ili više njih) koji će prilikom hlađenje pomoći da se oblatne dobro stisnu i dobiju kompaktan izgled.

Sve detalje kako napraviti ove šarene oblatne pogledajte u našem videoreceptu.


Šarene oblatne odlične su u svakoj situaciji bez obzira želite li se osladiti na brzinu ili pak spremiti ukusan sitni kolač koji će se uklopiti u bilo koju svečanu prigodu.

Sastojci

  • 1 pakiranje oblatni 5 komada dimenzija 27x37 centimetara

Krema

  • 300 ml mlijeka
  • 300 g šećera
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 300 g mljevenog keksa
  • 300 g mljevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 vanilin šećer

Upute

  • U široku posudu sipati mlijeko, dodati šećer te uz miješanje pustiti da prokuha.
  • Maknuti s vatre, a zatim ubaciti maslac ili margarin.
  • Dobro izmiješati da se maslac otopi.
  • Zatim ubaciti mljevene kekse i izmiješati.
  • Dodati i orahe te dobro izjednačiti kremu koja postane gusta.
  • U manjoj posudi otopiti čokoladu (paziti da ne provrije).
  • Smjesu podijeliti u dvije posude po pola: u jedan dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiješati, a u drugi vanilin šećer te također izmiješati.
  • Kreme treba vruće stavljati na oblatne.
  • Staviti prvu oblatnu dimenzija 27x37 centimetara na čvrstu podlogu, te je namazati s pola količine čokoladne kreme. Paziti da se krema navuče do rubova.
  • Staviti novu oblatnu i lagano je dlanovima pritisnuti na prvu oblatnu da se bolje priljube.
  • Nanijeti polovicu svijetle kreme.
  • Rasporediti kremu do rubova te postaviti treću oblatnu i opet je pritisnuti dlanovima da se bolje prilijepi.
  • Ponovo staviti tamnu kremu, zaravnati i prekriti sa četvrtom oblatnom.
  • Pritisnuti dlanovima da se izbaci zrak i oblatna bolje priljubi.
  • Staviti drugi dio svijetle kreme i dobro je zaravnati.
  • Na kraju poklopiti sa zadnjom oblatnom.
  • Sve prekriti s papirom za pečenje, te na njega staviti debelu knjigu (ili nekoliko njih) da se istisne zrak i oblatne što bolje priljube.
  • Staviti sve u frižider na 6 sati da se krema stegne, a može i preko noći.
Izvor: https://recepttura.com/

Objavi komentar

0 Primjedbe