TORTA OD ORAHA

 Torta od oraha stvorena je za uživanje.

Ovaj puta u Receptturi predstavljamo pravu poslasticu, iznimno ukusnu tortu od oraha. Kod ove torte baš je sve dobro. Za početak, svi je vole jer je njezin okus kombinacija biskvita s orasima i osvježavajuće bijele kreme koji se zaista odlično prožimaju. Uvjereni smo da ćete je i vi obožavati!

Fini biskvit srce je ove izvrsne slastice, a budući da smo ga natopili sa rumom i vodom ova torta od oraha baš je ukusna i sočna. Pravi omjer sočnosti i inače je važan kod svake torte kako ne bi bila presuha, a ova mješavina dat će i dodatnu finu aromu i neodoljivi miris. Krema je pak zahvaljujući soku od limuna blago kiselkasta i osvježavajuća i baš se savršeno slaže s biskvitom i s njime skladno nadopunjuje. Naravno, količinu soka od limuna koju ćete dodati u kremu ocijenite sami po vlastitom ukusu kako biste dobili omjer koji će vam najviše odgovarati.

TORTA OD ORAHA – SLASTICA U POTPUNOSTI VRIJEDNA ULOŽENOG TRUDA

Na kraju, na vrh smo stavili narezane orahe koji su lijep ukras, ali i dodatno naglašavaju izniman okus ove torte. Ako tako želite možete staviti i cijele polovice oraha – taman po jednu za svaku krišku – no nasjeckani orasi dat će ravnomjerniji okus.

Uz sve navedeno ova torta od oraha na stolu izgleda lijepo i vrlo efektno i sigurno neće proći nezamijećeno kao što možete provjeriti i na našim fotografijama. No istovremeno ona ne traži niti previše vremena za izradu, iako ne spada u posve jednostavne recepte. Rekli bismo kako je srednje zahtjevna za izradu, ali omjer uloženog vremena i konačnog rezultata više je nego idealan jer je u potpunosti vrijedan truda.

Ako i sami želite otkriti zbog čega je ova torta od oraha toliko posebna, sve detalje pogledajte u našem videoreceptu:


Fini biskvit srce je ove izvrsne slastice, a budući da smo ga natopili sa rumom i vodom ova torta od oraha baš je ukusna i sočna. Krema je pak zahvaljujući soku od limuna blago kiselkasta i osvježavajuća.
Sastojci
Biskvit:
  • 4 jaja
  • 20 dag šećera
  • 6 žlica vode
  • 3 žlice meda
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 20 dag brašna
  • ½ praška za pecivo
  • rum za namakanje biskvita
Krema:
  • 6 dl mlijeka
  • 15 dag šećera
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice gustina (škrobno brašno)
  • sok od limuna
  • 15 dag maslaca
Za posipanje:
  • nasjeckani orasi
Upute
  1. Odliti dio mlijeka i u njemu izmješati brašno i gustin.
  2. U ostatak mlijeka sipati šećer te uz miješanje staviti kuhati.
  3. Kad mlijeko zakipi, maknuti sa štednjaka i sipati smjesu brašna i gustina.
  4. Vratiti na štednjak i ukuhati kompaktnu kremu.
  5. Maknuti kremu sa strane da se hladi uz povremeno miješanje.
  6. Posebno izraditi maslac i dodati u ohlađenu kremu.
  7. Po ukusu dodati sok od limuna.
  8. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
  9. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg i staviti sa strane.
  10. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa dodati vodu i med.
  11. Dodati mljevene orahe, promiješati, brašno sa praškom za pecivo, promiješati.
  12. Na kraju u smjesu staviti snijeg od bjelanjaka i ručno izmiješati.
  13. Staviti papir za pečenje na pleh od pećnice i na njega istresti biskvit.
  14. Dobro poravnati.
  15. Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 20 minuta.
  16. Ohlađeni biskvit narezati na tri jednaka dijela i odvojiti od papira za pečenje.
  17. Svaki komad biskvita obilno namočiti mješavinom ruma i vode.
  18. Staviti prvi sloj biskvita, na njega trećinu kreme, zatim drugi sloj biskvita, novu trećinu kreme, te zadnji biskvit i kremu potrošiti do kraja.
  19. Ukrasiti mljevenim orasima i polovicama orasa.
  20. Tortu je najbolje ostaviti preko noći u frižideru.
IZVOR: https://recepttura.com/

Objavi komentar

0 Primjedbe