Sastojci
– tanke kore za pitu 12
– sitan sir 600 g
– jaja 4
– jogurt 200 ml
– ulje 150 ml
– ulje za premazivanje 3 kore
– prašak za pecivo 1
– so prsohvat
Za umakanje
– jaja 2
– jogurt 350 ml
– lan po želji
Priprema
Umutiti jaja, pa dodati sitan sir, jogurt, ulje, prašak za pecivo i malo soli, te dobro izmešati.
Kore za pitu podeliti na tri dela. Od jednog dela izdvojiti koru i poprskati je s malo ulja. Preklopiti je s drugom korom i premazati je s nekoliko kašika fila.
Odozgo naneti treću i četvrtu koru, te i njih premazati sa filom i naslagati jednu na drugu.
Za prvi rolat potrebno je utrošiti trećinu fila. Kore smotati u rolat.
Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva rolata. Rolate odložiti u zamrzivač da se stegnu.
Potom ih izvaditi i iseći na parčad.
Posebno pripremiti smesu za umakanje – sjediniti jaja sa jogurtom.
Parčad umakati u pripremljenu smesu i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Posuti lanom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live
0 Primjedbe