Savršena torta za sve čokoljupce. Sočno, čokoladno i kremasto.
SASTOJCI
– 220 gr brašna
– 400 gr šećera
– 80 gr kakaa
– 2 kašilice sode bikarbone
– 2 kašilice praška za pecivo
– 220 gr putera
– 250 ml kafe
FIL:
– 250 gr šećera
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 300 ml mlijeka
– 200 gr čokolade sa 70% kakaa
– 35 gr gustina
NAČIN PRIPREME
Prosijte brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
Dodajte otopljeni puter, šećer i kafu pa dobro umutite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 1h.
Ostavite da se ohladi.
Za fil na laganoj vatri otopite vrhnje za kuhanje, šećer, mlijeko i gustin.
Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne zgusne.
Ostavite kremu da se ohladi pa stavite u frižider do se potpuno ne stegne.
Patišpanju prepolovite namažite kremom.
Stavite drugi sloj patišpanje i cijelu tortu namažite kremom.
Stavite u frižider da se stegne i poslužite.
Izvor: domacica.com
0 Primjedbe