Volite li jednostavne i sočne kolače onda je ovo kolač za vas. Meni je predobar, ali voljela bih čuti i vaše mišljenje ako ga odlučite probati.
Sastojci
– 5 žumanjaka
– 100 g šećera
– 100 g mlj. oraha
– 50 g ribane čokolade
– 50 g finih krušnih mrvica (prezle)
– 30 g mlj. rogača
– 100 ml soka od jabuka
– 2 žlice ulja
– 1/2 paketića praška za pecivo
– 5 bjelanjaka ulupana u čvrst snijeg
I Još
– 200 ml kiselog vrhnja 20% masnoće
– 80 g mlj. šećera
Glazura
– 50 g čokolade za kuhanje
– 40 g maslaca
– 1 žlica ulja
Priprema
Žumanjke izraditi sa šećerom dok ne postanu bijeli.
Orahe, čokoladu, krušne mrvice, rogač i prašak za pecivo pomiješajte. Postepeno ih dodavati s sokom i uljem u izrađene žumanjke.
Na kraju lagano umiješati i ulupani snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izliti u protvan vel. 20×30 cm. koji ste namazali maslacem i posuli krušnim mrvicama.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko 25-30 min.
Dok se kolač peče, žlicom izmiješajte kiselo vrhnje sa samljevenim šećerom.
Staviti u hladnjak do upotrebe.
Na pečeni i još topli kolač izlijte smjesu od vrhnja i šećera.
Za glazuru, čokoladu i maslac otopiti nad parom, dodati ulje i dobro izmiješati.
Gotovu glazuru izliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe