Ovo sam pravila nekoliko puta i stvarno je nešto fenomenalno, jedva stigoh da uslikam.
SASTOJCI:
– 800 gr šećera
– 200 ml vode
– 250 gr putera
– 600 gr mleka u prahu
– 100 gr bele čokolade
– 100 gr mlečne čokolade
– pakovanje oblandi za rafaelo (jedna oblanda sa rupama i 2 ravne su potrebne)
– orasi, lešnici, pistaći ili bademi
PRIPREMA:
Šećer i vodu staviti da provri. Kada provri, pustiti da vri 10 minuta.
U miks posudi penasto umutiti puter sa mlekom u prahu.
Ušpinovan i vruć sirup kutlačom lagano sipati u penasto umućen puter sa mlekom u prahu, muteći mikserom lagano. Kako se sipa ušpinovan šećer, tako pojačavati brzinu mućenja.
Kada smo sve fino i lepo sjedinili, masu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu mlečnu čokoladu.
Filovati oblande i u svaku kuglicu staviti orah, lešnik, pistać ili badem, šta već imate u kući.
Nafilovanu oblandu poklopiti ravnom oblandom, okrenuti i sipati fil tako da popuni prznine. Na to stavite još jednu oblandu odozgo.
Ako nemate oblande za rafaelo kugle, može se nafilovati i sa tri lista običnih ravnih oblandi ili koristiti oblande za baton.
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
0 Primjedbe