Sastojci
Za koru:
– 1 banana
– 4 jajeta
– 1 šolja brašna
– 1 dl ulja
– 10 g cimeta
– 1 prašak za pecivo
– 4 kašike šećera
Za fil:
– 300 g šećera
– 2 dl slatke pavlake
– 150 g margarina
– 200 g šlaga
– 2,5 dl mleka
– 4 banane
Za dekoraciju:
– 50 g čokolade
Priprema
Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer. Potom dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo te umutiti mikserom.
Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa poslagati po dnu kolutove banane.
Preliti ih pripremljenom smesom za koru i peći u zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne porumeni.
Fil:
U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.
Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuvanjem mešajući dok karamel ne dobije željenu gustinu.
Skloniti sa ringle pa u topao fil dodati margarin. Promešati i ostaviti krem da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom pa dodati polovinu fila od karamela i promešati.
Finalni postupak:
Pecenu koru premazati filom od karamela i šlaga. Zatim poslagati kolutove banana i premazati preostalim karamelom.
Pitu posuti rendanom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs
0 Primjedbe