Ovaj kolač prije svega odlikuje jednostavnost pripreme. Da bi ga napravili, ne morate uključiti mikser, a na kraju ćete imati upotrijebljenu samo jednu zdjelu i dvije čaše od jogurta! I što je još važnije, čitav posao gotov je za nekoliko minuta.
Sastojci:
– 1 čaša tecnog jogurta
– 1 čaša mlijeka
– 1 čaša ulja
– 1 čaša kokosa
– 1 vanil šećer
– 2 čaše šećera
– 2 čaše brašna
– 1 kasičica praška za pecivo
Glazura:
– 100 g čokolade
– 3 kašike ulja
Priprema:
Sve sastojke izmjerite čašom od 2 dl, a zatim ih redom kako su navedeni varjačom umiješajte. Nije loše prije miješenja ostaviti par minuta da šećer odstoji u mlijeku, kako bi se počeo topiti.
Kad pomiješate sastojke, smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje manjih dimenzija (20×17 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni, nekih tridesetak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen. Na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Čim se glazura stegne mozete ga rezati i servirati.
Izvor: Coolinarika.com
0 Primjedbe