Za šubarice svi znaju, mnogi su ih probali mnogi i pravili. Ovi fini kolači(ći), poznati i pod nazivom ‘ruske kape’, omiljeni su zalogaj svih koji vole kremaste slastice s kokosom i čokoladom!
Sastojci:
Biskvit:
▪ 8 jaja
▪ 250 g šećera
▪ 6 žlica mlake vode
▪ 5 žlica ulja
▪ 250 g glatkog brašna
▪ 1/2 praška za pecivo
▪ 1 žlica kakaa u prahu
Krema:
▪ 500 ml mlijeka
▪ 2 praška za puding s okusom vanilije
▪ 200 g šećera
▪ 2 vanilin šećera
▪ 250 g margarina
Čokoladna glazura:
▪ 100 g čokolade za kuhanje
▪ 50 g margarina
▪ 2 žlice ulja
▪ 2 žlice mlijeka
▪ 2 žlice šećera u prahu
Priprema:
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati pa dodajte žutanjke. Postupno dodajte šećer, a zatim vodu i ulje. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao u prahu pa sve lagano izmiksajte, na namajnoj brzini.
Biskvitnu smjesu izlijte u veći lim za pečenje (30×40 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 12-15 minuta na 180 °C.
Za pripremu kreme prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kuhanu kremu premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi. U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature pa sve još jednom dobro izmiksajte.
Ohlađeni biskvit izrezujte okruglim kalupom ili manjom čašom. Svaki mini biskvit prerežite uzduženo na pola, premažite kremom i lijepite zajedno. Vanjski rub šubarica također premažite tankim slojem kreme, a zatim ih uvaljajte u kokos. Površinu i dno šubarica ne trebate premazivati.
Kada završite s punjenjem i valjajnjem u kokos, šubarice još prelijte s malo čokoladne glazure. Glazuru pripremite tako da čokoladu i sve ostale sastojke otopite na laganoj vatri ili pari.
Izvor: slatkisvijet.com
0 Primjedbe