ŠUBARICE ILI RUSKE KAPE: Omiljeni zalogaj svih ljubitelja kokosa i čokolade

 ŠUBARICE ILI RUSKE KAPE: Omiljeni zalogaj svih ljubitelja kokosa i čokolade

Za šubarice svi znaju, mnogi su ih probali mnogi i pravili. Ovi fini kolači(ći), poznati i pod nazivom ‘ruske kape’, omiljeni su zalogaj svih koji vole kremaste slastice s kokosom i čokoladom!

Sastojci:

    Biskvit:
    ▪ 8 jaja
    ▪ 250 g šećera
    ▪ 6 žlica mlake vode
    ▪ 5 žlica ulja
    ▪ 250 g glatkog brašna
    ▪ 1/2 praška za pecivo
    ▪ 1 žlica kakaa u prahu

    Krema:
    ▪ 500 ml mlijeka
    ▪ 2 praška za puding s okusom vanilije
    ▪ 200 g šećera
    ▪ 2 vanilin šećera
    ▪ 250 g margarina

    Čokoladna glazura:
    ▪ 100 g čokolade za kuhanje
    ▪ 50 g margarina
    ▪ 2 žlice ulja
    ▪ 2 žlice mlijeka
    ▪ 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati pa dodajte žutanjke. Postupno dodajte šećer, a zatim vodu i ulje. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao u prahu pa sve lagano izmiksajte, na namajnoj brzini.
Biskvitnu smjesu izlijte u veći lim za pečenje (30×40 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 12-15 minuta na 180 °C.
Za pripremu kreme prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kuhanu kremu premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi. U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature pa sve još jednom dobro izmiksajte.
Ohlađeni biskvit izrezujte okruglim kalupom ili manjom čašom. Svaki mini biskvit prerežite uzduženo na pola, premažite kremom i lijepite zajedno. Vanjski rub šubarica također premažite tankim slojem kreme, a zatim ih uvaljajte u kokos. Površinu i dno šubarica ne trebate premazivati.
Kada završite s punjenjem i valjajnjem u kokos, šubarice još prelijte s malo čokoladne glazure. Glazuru pripremite tako da čokoladu i sve ostale sastojke otopite na laganoj vatri ili pari.

Izvor: slatkisvijet.com

Objavi komentar

0 Primjedbe