Mnogi od onih koji su ga probali potpuno su “poludjeli” za ovim kolačem, nikad im ga nije dosta.
Recept nije previše zahtjevan, tako da vam neće biti teško isprobati ovu finu slasticu i provjeriti u čemu je tajna njene privlačnosti.
Sastojci
Biskvit:
– 3 jaja
– 3 šalice ribanih jabuka (blago iscijediti sok)
– 1 i 1/2 šalica šećera
– 1 šalica ulja
– 18 žlica brašna
– 2 žličice sode bikarbone
Glazura:
– 100 grama čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
– 3 žlice mlijeka
– malo cimeta
Priprema:
Umutiti jaja, šećer zatim dodati ulje, brašno, sodu bikarbonu, cimet i jabuke.
Smjesu izliti u pleh i peći oko 25 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Kada se kolač ohladi, preliti glazurom od čokolade.
Kolač narezati na kocke.
Izvor: mojakuhinja.net
0 Primjedbe