Torta s puno čokolade i puno šlaga.
Sastojci:
- Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu.
- Odvojiti bjelanca od žumanaca i posebno ih umutiti.
- U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena bjelanca.
- Sve to umutiti mikserom i od dobijene smjese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika, a ostatak ostaviti za fil.
- Zatim u odvojenu smjesu dodati 9 kašika brašna.
- U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti trećinu smjese (13 kašika) u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 °C nekih 10 do 15 minuta, ovisno od rerne. Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore.
- Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mlijeka.
- Tortu slagati tako što na prvu koru namažemo fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru.
- Cijelu tortu ukrasiti preostalim šlagom.
● 2 margarina (500 g),
● 650 g šećera u prahu,
● 15 jaja,
● 700 g čokolade za kuhanje,
● 9 kašika brašna,
● 700 g šlaga,
● 1 l mlijeka
Priprema:
IZVOR:recepti365.com
0 Primjedbe