KREMASTI KOLAČ S KOKOSOM: Mekani biskvit i ukusan nadjev osvojit će vas na prvi zalogaj

 Kremasti kolač sa kokosom

Ukusan, kremast, izdašan, prekrasan… Puno je razloga da prvom prilikom isprobate ovaj recept za kremasti kolač s kokosom!

Sastojci:

    Bijeli biskvit od kokosa:
    ▪ 4 bjelanjka,
    ▪ 4 kašike šećera,
    ▪ 4 kašike kokosa,
    ▪ 2 kašike brašna

    Žuti biskvit:
    ▪ 4 žumanjka,
    ▪ 4 kašike šećera,
    ▪ 4 kašike vode,
    ▪ 4 kašike brašna.

    Smeđi biskvit:
    ▪ 3 cijela jaja,
    ▪ 3 kašike šećera,
    ▪ 3 kašike kakao,
    ▪ 3 kašike brašna

    Fil:
    ▪ 1 l mlijeka,
    ▪ 10 kašika gustina,
    ▪ 15 dag šećera,
    ▪ 1 margarin

    Za prosipanje:
    ▪ 10 dag kokosovog brašma

Priprema:

Premda se na prvi pogled ne bi tako moglo zaključiti, ovaj kolač zapravo nije teško pripremiti.
Za svaki od tri biskvita uzmete navedene sastojke, smiksate ih i ispečete.
Za fil stavite kuhati mlijeko, dodajte šećer i gustin.
Potom fil ohladite, u ohlađeno dodajte dobro izmiksan margarin.
Još vam preostaje složiti kolač.
Redoslijed slaganja:
Žuti biskvit + fil + smeđi biskvit + fil + bijeli biskvit + fil.
Na kraju kolač pospite kokosovim brašnom.

Recept & Foto: Matija Vranješević

Objavi komentar

0 Primjedbe