Za pripremu rolata su važne dvije stvari, ne smje se staviti previše brašna, jer će ga biti nemoguće saviti, zarolati te kad se izvadi tijesto iz pećnice treba ga zamotati u vlažnu krpu. Evo recept za pripremu rolata od čokolade.
Biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 5 žumanjaka
- 100 gr šečera
- 100 gr brašna
- 1 žlica gustina
- 1 vanilija šećer
- 2 žlice kakaa
- praška za pecivo na vrhu noža
Krema:
- 40 dkg čokolade za kuhanje
- 4 dcl vrhnja za šlag
- 150 gr maslaca
Priprema:
Izmješajte šećer i žumance, dodajte brašno i gustin te brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju umiješajte pjenasto umiješane bjelanjke, oprezno, drvenom žlicom. Biskvit izlijte u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje.
Na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje skoro do vrenje i u njemu pažljivo otopite čokoladu za kuhanje. U kremu stavite malo likera od naranče i naribajte malo korice od naranče. Kremu ohladite, dobro je izmiješajte hladnu i onda u nju umiješajte pjenasto umučeno maslo. Kremom namažite rolat izvana i iznutra. Ukrasite po želji i po vrhu pospite sa malo kakaa.IZVOR: www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe