Truffel rolat

 Truffel rolat

Za pripremu rolata su važne dvije stvari, ne smje se staviti previše brašna, jer će ga biti nemoguće saviti, zarolati te kad se izvadi tijesto iz pećnice treba ga zamotati u vlažnu krpu. Evo recept za pripremu rolata od čokolade.

Biskvit:

    • 5 bjelanjaka
    • 5 žumanjaka
    • 100 gr šečera
    • 100 gr brašna
    • 1 žlica gustina
    • 1 vanilija šećer
    • 2 žlice kakaa
    • praška za pecivo na vrhu noža

    Krema:

    • 40 dkg čokolade za kuhanje
    • 4 dcl vrhnja za šlag
    • 150 gr maslaca

    Priprema:

  • Izmješajte šećer i žumance, dodajte brašno i gustin te brašno pomiješano sa  praškom za pecivo. Na kraju umiješajte pjenasto umiješane bjelanjke, oprezno, drvenom žlicom. Biskvit  izlijte u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje.
    Na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje skoro do vrenje i u njemu pažljivo otopite čokoladu za kuhanje. U kremu stavite malo likera od naranče i naribajte malo korice od naranče. Kremu ohladite, dobro je izmiješajte hladnu i onda u nju umiješajte pjenasto umučeno maslo. Kremom namažite rolat izvana i iznutra. Ukrasite po želji i po vrhu pospite sa malo kakaa.

  • IZVOR: www.recepti-svijeta.com

Objavi komentar

0 Primjedbe