Sataraš recept koji sam već radio oprije video, doduše uz “kerefeke”, kao da sam nakratko pao pod neki globalni utjecaj pretjerivanja na internetu. Ovo je osnovni, restoranski i najbolji recept sa kojim ćete biti najviše zadovoljni. Upravo ova osnovna je meni osobno najukusnija varijanta. Papriku očistiti i narezati na kriške, luk narezati krupno na kolutove, rajčicu narezati na veće komade
Zagrijati tavu (ne ulje). Kada je zagrijana, uliti ulje i odmah staviti papriku i pržiti 5 minuta na srednje jakoj vatri. Sada dodati luk i sol
Pirjati narednih 5-7 minuta na srednje jakoj vatri pa dodati rajčicu
Malo pojačati vatru/temepraturu i konstantno miješati. Već nakon par minuta kada primjetite da se kožica počela odvajati od rajčice i paprike, dodati šećer i nastaviti pirjati još 10 minuta. I sataraš je gotov, spreman za posluživanje, samo malo papra je potrebno
Poslužiti kao prilog riži ili nekom mesu. Ja znam u posebnoj tavi ispržiti meso “na naglo” pa na te sokove gdje se meso peklo izliti pripremljen sataraš i umiješati. Onda mi mesa ni ne treba, pol kile kruha smažem uz hrpu sataraša i to je to
Ovo je meni najboljji recept za sataraš, usprkos videu koji sam radio sa korijenom celera, peršina, pa svježeg bosiljka na maslinovom ulju, sa dodatkom temeljca itd itd… Sve je to super fino ali ovaj je recept bolji i iza toga stojim. Jedino moram priznati a siguran sa da većina zna, koristite domaći paradajz. Ja sam koristio domaće “volovsko srce” koje je najidealnije za sataraš. Doduše, nepravilno i “ružno” izgleda ali je ukusnije sa njim
IZVOR: sasina-kuhinja.com
0 Primjedbe