Sastojci
Za tijesto:
– 250 ml mlake vode
– 3 čaše glatkog brašna (750 g)
– 1 mala žličica soli
– 1 dl običnog ulja
Za nadjev:
– 1 kg svježeg sira
– 1 čašica milerama
– 1 mala žličica soli
– 2 – 3 jaja
Za premaz:
– 1 čašica milerama
Priprema:
Od mlake vode, brašna, 1 dl ulja i žličice soli zamijesiti glatko, za ruke ljepljivo tijesto. Podijeliti ga na 3 kuglice i premazati ih uljem. Ostaviti pokriveno na tanjuru oko 20 minuta da odstoji.
U međuvremenu pripremiti nadjev od svježeg sira, milerama, jaja i soli.
Na starom, pobrašnjenom stoljnjaku prvu kuglicu malo rukama rastegnuti (kao tijesto za pizzu), nauljiti je s gornje strane i lagano prstima razvući u tanke prozirne kore preko cijelog stola – početi lagano od sredine prema krajevima i tako u krug.
Kore premazati s malo ulja, a zatim s 1/3 nadjeva. Prepoloviti kore na pola po sredini tako da možete oblikovati dvije savijače. Sa svake strane pomoću stoljnjaka zarolati savijače.
Postupak ponoviti s ostalim kuglicama tijesta i nadjevom.
Tepsiju nauljiti i svaku savijači početi rolati od sredine u spiralu (kao puževu kućicu). Drugu savijači nastaviti rolati od kraja prve i tako dok ne potrošimo sve savijače.
Peći 25 – 30 minuta na 250 C dok ne porumeni, a zatim ju izvaditi van, premazati s mileramom pa vratiti u pećnicu na još 15 minuta na 170 C.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe