PANNA COTTA S JAGODAMA: Jednostavan desert, ukusan i osvježavajući

 PANNA COTTA S JAGODAMA: Jednostavan desert, ukusan i osvježavajući

Kad trebate jednostavan, ukusan, osvježavajući desert, sjetite se ovog recepta. Panna cotta (panakota) s jagoda je upravo to!

Sastojci:

  • 1 l slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 15 g želatina
  • 100 g jagoda (ili drugog voća)
  • 0,5 l vode
  • 3 žice šećera
  • 1 žlica gustina (škrobno brašno)

Priprema:

  1. U slatko vrhnje dodati 3 žlice šećera staviti da provri.
  2. U drugoj posudi umutiti 15 g želatina u malo vrele vode.
  3. Kad vrhnje provri, skloniti s vatre i umiješati otopljeni želatin.
  4. Gotovu smjesu sipati desertne zdjelice (kalupe), pa i staviti u frižider da se ohladi.
  5. Jagode (ili neko drugo voće, najbolje je da bude bobičasto) staviti da se kuha u vodi, sa 3 žlice šećera.
  6. Kad prokuha, dodati gustin razmućen u malo vode i izmiješati da se sastojci sjedine.
  7. Prije posluživanja, svaku zdjelicu kratko zaroniti u vruću vodu i oštrim nožem odvojiti krem od stjenke posudica. Zatim preokrenuti zdjelicu i krem prebaciti na tanjurić, a zatim preko staviti preljev i poslužiti.
IZVOR: brzirecepti.info

Objavi komentar

0 Primjedbe