Bijeli biskvit:
- 10 bjelanaca
- 35 dkg šećera
- 1 žlica bijelog octa
Krema:
- 10 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna (može i dvije žlice gustina plus dvije žlice oštrog brašna)
- 2,5 dcl mlijeka
- 2 vanilija šećera burbon ili 4 vanilija šećera
- 250 gr maslaca
Bijela krema:
- 0,5 lit vrhnja za šlag ili 3 vrećice šlaga iz kesice
Priprema:
Dobro pomiješajte bjelance pa postepeno dodajte šećer uz stalno miješanje, te dodajte 1 žlicu bijelog octa (ne brinite, neće se osjetiti). U pleh stavite papir za pečenje te izlijte smjesu koju ravnomjerno razmažete. Pecite jedan sat na 150 C. Ohlađenu koru prerežite na tri dijela.
Žumanjke, šećer, brašno i vanilija šećer dobro izmiješajte sa malo mlijeka, tek toliko da smjesa bude tekuća. Lagano dodati u vruće mlijeko (2,5 dcl), te miješati na laganoj vatri dok smjesa ne bude gusta. Ohladiti i dodajte pjenasto umućeni maslac.
Umutiti šlag. Po želji možete dodati jedan vanilija šećer i malo korice od domaćeg limuna.
Narežite banane i nakapaje ih limunovim sokom. Narežite kiwi.
Slagati: kora od bjelanca, žuta krema, banane, šlag – kora od bjelanca, žuta krema, kiwi, šlag – kora od bjelanca. Ukrasite šlagom, voćem po želji, bademima narezanim na listiće, krokantom ili…
IZVOR: www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe