SASTOJCI:
– 25 dag maslaca
– 30 dag šećera
– 6 kom jaja
– 1 vrećica vanilin šećera
– 13 dag brašna
– 25 dag 60% plemenite čokolade (ja sam koristila 70%)
PRIPREMA:
Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za souffle, žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C (pećnica mora biti unaprijed zagrijana), točno 11 minuta.
Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta. Pečene ostaviti u kalupu, točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe