Mirjanin recept za pripremu predivnog kolača u kombinaciji čokolade i kokosa.
Sastojci za tijesto:
- 120 gr brašna1 žličica praška za pecivo
- 2 žlice kakao praha
- 160 gr šećera
- 60 gr kokosa
- 125 gr omekšanog maslaca
- malo vanilija ekstrakta
- 1 jaje
Sastojci za čokoladnu glazuru
- 1 žlica limunovog soka
- 160 gr džema od marelice
- 100 gr čokolade
- 3 žlice vrhnja30gr maslaca (po želji)
Priprema:
U posudi staviti prosijano brašno, kakao, prašak za pecivo pa dodati šećer, kokos, omekšali maslac,vaniliju i jaje. Ručno pomiješati smjesu, pa je staviti u pleh za pečenje (28×18 cm) premazan uljem sipati u pripremljen lim. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 20 minuta. Biskvit ostaviti da se ohladi.
Na laganoj vatri otopiti maslac, ukloniti s vatre i umiješati čokoladu i vrhnje. Miješati dok se smjesa ne poveže, pa preliti preko kolača.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/
0 Primjedbe