Sastojci:
– 200 ml vode
– 300 gr šećera
– 250 gr margarina (posnog)
– 300 gr mlevenog keksa (posnog)
– 100 gr kokosa
Priprema:
Pomešati vodu i šećer, pa staviti na vatru. Kada provri dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre kada se i margarin otopio pa dodati kokos i keks i varjačom sjediniti.
Kalup je manji 20 x 15 cm, tako da ako je potrebno praviti duplu meru. Staviti u kalup foliju pa istresti celu masu i poravnati mokrom kašikom. Ostaviti kolač u plehu preko noći ili u frižider da se stegne.
Posle izvaditi sa papirom na manju tacnu pa preko staviti glazuru belu ili crnu ili posuti kokosom. Kokos je idealan za posipanje ako glazura nije ispala baš i ravna. Kada se glazura stegne seći u štanglice.
Izvor: brzikolaci.com
0 Primjedbe