Sastojci:
– 4 lista oblatni
Nadjev:
– 25 dkg maslaca
– 20 dkg šećera
– 12 žlica vode
– 25 dkg mljevenih oraha
– 25 dkg mljevenog integralnog keksa
– 10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne.
Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!
Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče ili par kapi ruma.
Izvor: zadovoljna.hr
0 Primjedbe