Fantastično kremast kolač… Brzo je gotov, lijepo se reže… Ko voli čokoladu i kremaste uživat će…
Sastojci
Biskvit:
– 5 jaja
– 5 velikih žlica šećera
– 5 velikih žlica Oštrog brašna Podravka
– 1 velika žlica Kakao u prahu Dolcela
– malo Praška za pecivo
Čokoladni preljev:
– 20 dag čokolade za kuhanje
– 2 dcl vrhnja za kuhanje
– 1 velika žlica nutelle
Preljev za biskvit:
– 15 velikih žlica mlijeka
– 1 velika žlica nutelle
Krema:
– 25 dag mascarpone sira
– 3 dcl vrhnja
– 1 kremfix
– 2 Vanilin šećer
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka s mrvicom soli napravite čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte s šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo te kakao. Na kraju ručno umiješajte snijeg.
Smjesu izlijte u veliki kalup od električne pećnice obložen pek papirom.
Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Ohladite pa prerežite na pola.
Prelijte sa toplim mlijekom u kojem ste rastopili nutellu.
Za kremu izmiksajte slatko vrhnje sa kremfixom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer.
Prvu polovicu biskvita premažite sa polovicom bijele kreme i zalijte sa polovicom čokoladnog preljeva.
Za čokoladni preljev otopite na pari čokoladu, vrhnje za kuhanje i nutellu. Ostavite da se ohladi skoro do kraja.
Prekrijte sa drugom polovicom biskvita, i preostalom kremom.
Na vrh stavite preostali čokoladni preljev.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe