Rum kasato kocke

 

Volimo svaki kolac koji ima veze sa rumom, a posebno ovaj, zato sto podseca na detinjstvo. Mnogo je jednostavan za pripremu, i fino se sece. Deca ga prosto obozavaju i kazu da je ukusniji od originala. Verovatno je to zbog maslaca i cokolade sa vise procenta kakaoa, koje stavljam.

Ovaj kolac uvek moze da se napravi i u posnoj varijanti sa nekim posnim keksom i margarinom. A mozete ga seci u stanglice i posebno umakati u cokoladu da dobijete izgled kupovnih, ali u tom slucaju treba vise cokolade.

Potrebno je

  • 300g ociscenog krompira
  • 100g maslaca
  • 100g cokolade
  • 1 kasika kakaoa
  • 1 kasika drOekter arome ruma
  • 1 kasika ruma
  • 300g mlevenog keksa drOekter

I jos za preliv

  • 100g cokolade
  • 3 kasike ulja

Priprema

Sitno isecem krompir, skuvam, ocedim od viska vode i u vrucu masu dodam na kockice isecen maslac sobne temperature, cokoladu takodje izlomljenu na sitnije komade i kakao.  Sjedinim i usitnim dobro da ne ostaju komadici krompira. Dodam rum i aromu, pa keks. Izmesam i dobro sjedinim.

U djuvec ili pleh velicine18x29cm stavim papir za pecenje, kako bih mogla kasnije lako da izvadim kolac iz kalupa i isecem. Sipam masu pa fino poravnjam.

Odmah rastopim cokoladu sa uljem, dok je kolac jos topao, lakse se razlije cokolada odozgo i povrsina bude ravna. Prelijem, razvucem, poravnjam, i to je to.

Stavim u friz da se hladi minimum sat vremena, jer jedva cekamo degustaciju uz kafu, a super ide i uz caj.

Prijatno.

IZVOR: ukusnolepestvari.com

Objavi komentar

0 Primjedbe