Svileni tofu – divna, kremasta struktura. Niskomasni, prirodni, ukusni, posni tofu. Odličan izvor proteina. Mešavina integralnih prirodnih zrna soje, vode i prirodnog koagulanta. Kada se hermetički zatvori bogato sojino mleko se u pakovanju pretvara u fini, glatki svileni tofu.
Sastojci za Posni čokoladni kolač:
- 2 pakovanja petit beure posnog keksa (40kom),
- 350 gr svilenog tofua,
- 2 šolje skuvane kafe,
- 200 gr posne čokolade.
Posni čokoladni kolač se priprema na sledeći način:
- Keks umakati u ohlađenu, prethodno skuvanu kafu i ređati na tacnu (osnova 2x5kom).
- Čokoladu otopiti na pari, dodati sir i sjediniti u blenderu kako bi se dobio kremast fil.
- Nanositi fil na poređan prvi red keksa.
- Nastaviti slaganje (4 reda keksa, 4 reda fila).
- Ohladiti pre serviranja. Dekorisati izmrvljenim keksom.
IZVOR: tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe