JEDNOSTAVNO NEODOLJIVE: Oblatne s lješnjacima i čokoladom


 Napolitanke su definitivno neodoljivi keksići, osobito one s lješnjakom. Evo prilike da ih sami pripremite i uživate do mile volje.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g mljevenih keksa Petit Beurre
  • 4 manje oblatne

Priprema:

  1. Izmiksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti i kuhajte na pari oko 10ak minuta.
  2. U mikrovalnoj pećnici (ili u loncu na laganoj vatri) otopite čokoladu i maslac.
  3. Ulijte rastopljenu čokoladu i maslac u jaja, dobro promješajte i kuhajte (na pari) još oko 5 minuta.
  4. Uklonite smjesu sa vatre i u vruće umješajte mljevene kekse i lješnjake. Dobro promješajte da se svi sastojci sjedine. Ostavite da se krako ohladi nekoliko minuta.
  5. Razdjelite kremu na tri dijela, premažite 3 oblatne i poklopite sa četvrtom. Pritisnite rukama da se bolje zaljepi, ili stavite nešto teško na njih da napravite “prešu”.
  6. Stavite u hladnjak da se stvrdne, i režite u oblike po želji.

Izvor: Bite It Quick

Objavi komentar

0 Primjedbe