Sastojci za Posnu tortu sa orasima:
Kore:
- 100 ml kisele vode,
- 50 ml soka od pomorandže,
- 100 gr šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 4 kašike džema ili marmelade,
- prstohvat sode bikarbone,
- 1 prašak za pecivo,
- 10 kašika mlevenih oraha,
- 400 – 450 gr brašna.
Nadev i premaz:
- 2 pudinga od čokolade pripremljenog sa vodom prema uputstvu sa kesice,
- 2 kašike kakaa,
- 100 gr posne čokolade.
Dekoracija:
- 100 gr mlevenih oraha.
Posna torta sa orasima se priprema na sledeći način:
- Sjediniti sastojke za kore u kompaktnu masu, podeliti je u dva dela i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
- U spremljen puding dodati kakao i rastopljenu čokoladu, te filovati kore.
- Posuti mlevenim orasima radi dekoracije.
IZVOR: https://www.tortekolacirecepti.com/
0 Primjedbe