Kolač koji podseća na monoge uspomene. Kokos i čokolada neosporno dovode do prefinjenog ukusa slatkoće koju će svako zavoleti. Verujte, ovaj kolač je čista nagrada za čula.
Sastojci za Kokosovu pitu:
Podloga:
- 30 ml vode,
- 30 gr kokosa,
- 60 gr badema u prahu,
- 30 gr kokosovog ulja,
- 120 gr brašna,
- prstohvat soli.
Nadev:
- 70 ml neuralne pavlake,
- 50 gr šećera,
- 1 vanilin šećer,
- prstohvat soli,
- 60 gr putera,
- 100 gr kokosa.
Preliv:
- 200 gr čokolade,
- 50 ml slatke pavlake.
Kokosova pita se priprema na sledeći način:
- Kokosovo ulje otopiti u mikrotalasnoj pećnici. Sjediniti sve sastojke za podlogu, rasporediti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.
- Peći 15 minuta na 150 stepeni.
- Nadev: Sjediniti pavlaku, šećer, vanilin šećer, so i puter, a potom zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre i umešati kokos. Kada se blago prohladi, sipati preko pečene podloge. Smesu izravnati špatulom (silikonskom) i ostaviti u frižideru.
- Čokoladu zagrejati sa slatkom pavlakom, ostaviti da se prohladi i preliti gotov kolač.
- Dekorisati kokosom.
IZVOR: https://www.tortekolacirecepti.com/
0 Primjedbe