Sastojci za Orah kape:
- 5 jaja,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 5 ml ekstrata ruma,
- 200 gr marcipana,
- 200 gr čokolade,
- 50 gr oraha,
- 150 gr žutog šećera.
Orah kape se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.
- Umutiti belanca u čvrst sneg, potom dodati žumanca, šećer, brašno, prašak za pecivo i ekstrat ruma.
- Peći 30 minuta na smanjenoj temperaturi od 180 stepeni.
- Pečenu koru ostaviti da se progladi, a zatim modlom vaditi krugove.
- Marcipanom premazati vrh svakog kruga.
- Čokoladu (za kuvanje ili mlečnu) otopiti i prohlađenu preliti preko svakog kruga.
- Smeđi šećer otopiti na pari i karamelizovati.
- Umočiti orahe u karamel i vaditi na papir za pečenje.
- Kad se karamel stegne, dekorisati preko čokolade.
IZVOR: tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe