JEDNOSTAVNI MAFINI OD TRI SASTOJKA

 Jednostavni mafini od tri sastojka zdravi su i ukusni.

Internet je prepun raznih recepata koji se prave od samo nekoliko sastojaka. Katkada je riječ samo o zgodnim štos jelima, no ponekad je zaista moguće napraviti jednostavan, efektan, a istovremeno jako ukusan obrok. Ovaj puta predstavljamo jednu takvu slasticu.

Jednostavni mafini od samo tri sastojka sigurno će vam se dopasti jer u njima koristimo lako dostupne i svima omiljene sastojke, a neće vam oduzeti niti puno vremena za izradu. Ovi mafini (ili muffini, ako vam je tako draže) sastoje se od jaja, banana i trešanja, te predstavljaju pravi ljetni desert.

Naravno, trešnje koristimo jer su u ovo doba godine lako dostupne, no bez problema možete koristiti i drugo voće. Mi preferiramo nešto crvenkasto poput malina, jagoda, višanja ili pak nekog bobičastog voća, jer se takvi plodovi jako lijepo ističu u žutom tijestu ovih mafina. No pravih ograničenja zapravo nema, pa slobodno kombinirajte sve ono što vam je tog trenutka dostupno.

JEDNOSTAVNI MAFINI OD TRI SASTOJKA – ZDRAV I UKUSAN LJETNI ZALOGAJ

Na kraju smo odlučili ukrasiti ove mafine i s malo preljeva od čokolade. Istina, time smo neznatno povećali broj sastojaka, no odluka hoćete li koristiti čokoladu ili ne je na vama. Po našem mišljenju s čokoladom je sve još uvijek malo bolje, a budući da je izrada preljeva iznimno brza i jednostavna nije nam oduzela više od nekoliko dodatnih minuta. Uz to, ovi jednostavni mafini od tri sastojka tako izgledaju i malčice efektnije i zamamnije na stolu.

Ovu slasticu možete jesti još toplu, ali i ohlađenu u frižideru. Imajte samo u vidu da će u potonjem slučaju mafini poprimiti malo tamniju boju zbog oksidacije banana, no okus im neće biti ništa slabiji. Naposljetku, nije naodmet spomenuti i kako su ovi jednostavni mafini od tri sastojka prilično zdrav zalogaj, te idealni ako se želite počastiti nečim slatkim, a ne ugroziti liniju. Ljeto je, pa treba malo biti i oprezan! 🙂

Sve o tome kako napraviti ove jednostavne mafine pogledajte u našem videoreceptu:



Jednostavni mafini od samo tri sastojka sigurno će vam se dopasti jer u njima koristimo lako dostupne i svima omiljene sastojke, a neće vam oduzeti niti puno vremena za izradu.
Sastojci
  • 2 banane
  • 4 jaja
  • 36 komada očišćenih trešanja
Za ukrašavanje:
  • 50 grama čokolade za kuhanje
  • 2 žlice ulja
Upute
  1. Banane oguliti i narezati na komade.
  2. Izgnječiti ih s vilicom.
  3. U banane dodati cijela jaja i izmutiti smjesu ručno.
  4. Kalup za mafine namazati s masnoćom i posuti brašnom.
  5. Na dno svakog kalupa mafina staviti po tri očišćene trešnje i preko stavite jednu žlicu smjese banana i jaja žlicom za vađenje sladoleda.
  6. Prije stavljanja u pećnicu na pečenje, lupite par puta s kalupom na tvrdu podlogu da iz smjese iziđe sav zrak.
  7. Mafini se peku u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 12 minuta.
  8. Vruće ostaviti u kalupu dvije do tri minute da se prohlade prije vađenja.
  9. Za ukrašavanje otopiti čokoladu za kuhanje s uljem i ukrasiti mafine prije posluživanja.
IZVOR: https://recepttura.com/

Objavi komentar

0 Primjedbe