Baklava sa keksom i čokoladom

 

Sastojci za Baklavu sa keksom i čokoladom:

  • 500 gr kora za pite,
  • 300 gr izdrobljenog ili mlevenog keksa,
  • 200 gr rendane čokolade za kuvanje (kakao tabla),
  • 1 prašak za pecivo,
  • 300 ml jogurta,
  • 100 ml ulja,
  • 200 ml slatke pavlake,
  • par kapi ekstrata vanile.

Baklava sa keksom i čokoladom se priprema na sledeći način:

  1. Prašak za pecivo preliti jogurtom, promešati i ostaviti da odstoji par minuta. Potom dodati ulje.
  2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
  3. Svaku koru premazati smešom, a na svaku drugu stavljati mleveni keks i rendanu čokoladu.
  4. Iseći kore u tepsiji na željenu parčad.
  5. Peći na 180 stepeni 25 minuta (dok ne dobiju zlatnu boju).
  6. Slatku pavlaku umutiti i dodati ekstrat vanile. Dekorisati.
IZVOR: https://www.tortekolacirecepti.com/

Objavi komentar

0 Primjedbe