Jednostavan i pouzdan recept za kolač koji će vas vratiti u dane djetinjstva.
Sastojci:
Za biskvit:
- 8 jaja
- 25 dag šećera
- 4 žlice ulja
- 6 žlica mlijeka
- 25 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
Glazura:
- 2 dl mlijeka
- 10 dag margarina
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 7 žlica šećera
- 100 g kokosovog brašna
Priprema:
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke te od bjelanjaka uz prstohvat soli izraditi čvrsti snijeg.
- U drugoj posudu pjenasto umutiti žumanjke i šećer. Naizmjenično dodavati prosijano brašno i prašak za pecivo te ulje i mlijeko. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Umiješati ga lagano žlicom.
- Peći 20 minuta na 200 °C.
- Pripremiti glazuru: na laganoj vatri otopiti sve sastojke. Paziti da ne proključa.
- Ohlađeni biskvit izrezati na kocke. Vaditi kocke, uvaljati ih u glazuru, a potom u kokosovo brašno.
Recept: Marija Božić / Brzirecepti.info
0 Primjedbe