Sastojci
– 7 jaja
– 18 žlica šećera
– 1 margarin stolni
– 2 žlice crnog kakaa
– 14 žlica brašna
– 1 šalica mlijeka
– 1-2 vanilijina šećera
– 1 prašak za pecivo
– 500 ml mlijeka
Priprema
Umutiti u snijeg bjelanjke i šećer. Dodati 1 vaniliju, prašak za pecivo i 7 žlica brašna.
Peći na 250°, 15 tak min, postupno smanjivati temperaturu. Kora treba dobiti laganu prepanulu boju, više je sušiti.
Pečenu koru preliti sa pola čajne šalice toplog mlijeka.
Umutiti žumanjke sa 7 žlica šećera. Dodati 7 žlica brašna i miješati dobro.
Dobiti ćete gustu ljepljuvi smjesu. U 500 ml prokuhalog mlijeka dodavati postepeno žutu smjesu, miješati kao puding.
Kuhati na plati uz miješanje dok krema ne počne puhati, znači da je skuhana. Ohladiti.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe