Pohovani sir u rerni



Zašto pohujem sir u rerni? Zato što sve što može da se peče u rerni i treba da se peče u rerni. Potrošite manje vremena, manje sudova ispriljate, potrošite manje ulja, masti ili čega god da koristite za prženje u tiganju ili fritezi, a samim tim potrošite i manje sredstava za čišćenje umašćenog, isprskanog šporeta i okoline. A osim toga, za mene je pohovani sir, uz paradajz čorbu ili krompir čorbu i uz neki umak (tartar) ili salatu (kao što je npr. turšija), odličan ručak.

Potrebni sastojci:

  • 4 deblje četvrtaste kriške sira trapista,
  • 2 jajeta,
  • 2-3 kašike brašna,
  • 4-5 kašika prezle,
  • 2 kašike ulja,
  • so i biber.

Napomena:

Šta znači 4 kriške sira, koliko je to teško? Zavisi, kada odete u prodavnicu tražite da vam odseku od četvrtastog sira kriške debljine 1 cm otprilike. Možete koristiti i trapist, gaudu, kačkavalj,... Većina tih naših svakodnevnih i svuda dostupnih sireva podjednako će se istopiti prilikom pečenja.

Priprema:

Rernu uključite da se greje na najjače (što je za standardne obične rerne 250-280°C).

U jednoj posudu umutite jaja i ulje sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite pbrašno, a u treću prezlu. Kriške sira uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu.

Ispohovan sir poslažite u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na istoj temperaturi desetak minuta ili dok prezla ne porumeni. Poslužite uz salatu i prilog po želji.

pohovani sir 3

pohovani sir 5

pohovani sir 9

izvor: kuvarancije.com

Objavi komentar

0 Primjedbe