MEDENE KOCKE S VIŠNJAMA: Blago kiselkaste i tako posebne…

 MEDENE KOCKE S VIŠNJAMA: Blago kiselkaste i tako posebne...

Ove medene kocke svojim blagim okusom jednostavno se “lijepe” za nepce, samo im kiselkasti sok višanja daje onaj ton osvježenja koji ih čini tako posebnim.


Sastojci:

    Za kore:
    ▪ 500 g brašna
    ▪ 150 g šećera
    ▪ 2 žlice meda
    ▪ 3 jaja
    ▪ 2 praška za pecivo
    ▪ 70 g margarina

    Za fil:
    ▪ 500 m mlijeka
    ▪ 100 g griza
    ▪ 200 g šećera
    ▪ 250 g margarina
    ▪ 2-3 vrećice vanilin šećera
    ▪ pekmez od marelica
    ▪ 150 g višanja

Priprema:

Margarin, šećer, jaja i med staviti na tihu vatru i stalno miješati dok se masa ne sjedini.
Zatim skloniti s vatre, dodati brašno i prašak za pecivo pa umijesiti tijesto.
Podijeliti na 4 dijela i ostaviti 15-20 minuta da odstoji na radnoj površini.
Na izvrnutoj tepsiji veličine rerne peći kore, svaku tek toliko dok porumeni – 5-7 minuta na umjerenoj temperaturi (nekih 180 °C).
Dok se kore peku, u mlijeku skuhati griz.
Kad je skuhan i malo prohlađen, u njega dodati margarin i vanilin šećer.
Miješati da se dobro sjedini i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Završni postupak:
Prvu koru premazati pekmezom od kajsija, preko njega premazati fil, posuti višnje, pa staviti sljedeću koru i ponavljati postupak, s tim da se posljednja kora ne filuje.
Posuti šećerom u prahu i vaš kolač je gotov!

Izvor: Bonappetit NS

Objavi komentar

0 Primjedbe