Variva su jela koja dopuštaju da pustite maštu na volju. Zato i ovaj recept shvatite kao neku ideju, vodič… Naravno, možete ga se precizno držati i napraviti zaista fantatsično jelo, ali možete i ponešto dodati i oduzeti, prema vlastitoj želji, ukusu, stanju u frižideru…
Sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 300 g junećeg mesa
- 3 “pera” (lista) mladog luka
- 3 češnja češnjaka
- 400 g smrznutog povrća (mješavina za francusku salatu)
- 5-6 mladih sitnih krumpira
- 500 g kupusa (pola manje glavice)
- začini (lovor, papar, crvena paprika…)
Priprema:
:
Na malo masnoće prvo prodinstamo luk, češnjak i meso narezano na sitne kocke.
Nakon desetak minuta (kad meso promijeni boju i luk malo omekša) mladi krumpir narezan na sitne kocke i smrznuto povrće.
Nalijemo sa oko 1,5 – 2 litre vode, dodamo začine i ostavimo da provri.
Pustimo da vrije nekoliko minuta pa dodamo kupus i ostavimo na umjerenoj temperaturi da se kuha narednih sat vremena.
U pravilu ne bi trebalo više dodavati vodu, već se smatra da je kuhano kad meso omekša i kad tečnost ispari da se dobije lijepo gusto varivo. Naravno, ako uočite da je voda isparila i da će jelo biti presuho ili čak zagorjeti, dodajte vode.
Zaprška od brašna je stvar vašeg ukusa. U svakom slučaju, i bez nje će jelo biti fantastično.
Izvor: Bonappetit NS
0 Primjedbe