Ova mekana i sočna pita pravi je izbor za lagani desert! Provjerite kako se odlično slažu čokolada, orasi i med!
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 160 g hladnog maslaca
- 90 g šećera
Nadjev:
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 60 g maslaca sobne temperature
- 300 g meda
- 3 žlice glatkog brašna
- 150 g krupno sjeckanih oraha
- 200 g krupno sjeckane čokolade za kuhanje
Priprema:
Sve sastojke za prhko tijesto stavite u veću zdjelu pa rukama umijesite glatko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na pola sata.
Ohlađeno tijesto stavite na lagano pobrašnjenu površinu i razvaljajte tako da bude malo veće od kalupa za pečenje.
Kalup za pite (26-28 cm) namastite i pobrašnite. Tijesto omotajte oko valjka i pažljivo premjestite u kalup za pite. Višak odrežite pa rub lijepo oblikujte.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, medom i maslacem. Dodajte brašno pa još kratko izmiksajte smjesu tako da nebude grudica. Na kraju dodajte nasjeckanu čokoladu i orahe pa sve dobro izmiješajte.
Tijesto lagano izbodite vilicom pa izlijte pripremljeni nadjev.
Čokoladnu pitu pecite 35 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu ili prelijte s malo otoljene čokolade i ukrasite sjeckanim orasima.
Izvor: Slatkisvijet.com
0 Primjedbe