MEDENJACI: Jednostavan recept za tradicionalne kolačiće

 

Kad poželite medenjake, evo jednostavnog recepta za te fine tradicionalne kolačiće.

Sastojci:

  •  500 g brašna,
  •  1 prašak za pecivo,
  •  100 g šećera,
  •  50 g meda,
  •  200 ml ulja,
  •  125 g margarina,
  •  prstohvat sol,
  •  1/2 žličica cimeta


I još:

  •  džem od jagoda,
  •  4-5 žlica kristal šećera,
  •  4-5 žlica sitnog kokosa





Priprema:

  1. Brašno promiješajte sa praškom za pecivo, solom i cimetom.,
  2. Margarin umutite sa šećerom pa dodajte brašno, ulje i med i zamjesite mekano testo (slobodno dodajte malo vode ako treba).,
  3. Trgajte male loptice (velicinu lješnjaka) i redajte u lim za pečenje, pazeži da među njima bude razmak najmanje za jedan prst.,
  4. Pecite 8-10 minuta na 180 °C.,
  5. Ostavite da se prohlade pa spajajte po dva medenjaka džemom od jagode (ili po vašem izboru),
  6. Uvajajte u kristal šećer promiješan sa sitno mljevenim kokosom.


Izvor: sandykanada/coolinarika.com

Objavi komentar

0 Primjedbe