Napolitanke su definitivno neodoljivi keksići, osobito one s lješnjakom. Evo prilike da ih sami pripremite i uživate do mile volje.
Sastojci:
- 3 jaja
- 130 g šećera
- 150 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 150 g mljevenih keksa Petit Beurre
- 4 manje oblatne
Priprema:
- Izmiksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti i kuhajte na pari oko 10ak minuta.
- U mikrovalnoj pećnici (ili u loncu na laganoj vatri) otopite čokoladu i maslac.
- Ulijte rastopljenu čokoladu i maslac u jaja, dobro promješajte i kuhajte (na pari) još oko 5 minuta.
- Uklonite smjesu sa vatre i u vruće umješajte mljevene kekse i lješnjake. Dobro promješajte da se svi sastojci sjedine. Ostavite da se krako ohladi nekoliko minuta.
- Razdjelite kremu na tri dijela, premažite 3 oblatne i poklopite sa četvrtom. Pritisnite rukama da se bolje zaljepi, ili stavite nešto teško na njih da napravite “prešu”.
- Stavite u hladnjak da se stvrdne, i režite u oblike po želji.
Izvor: Bite It Quick
0 Primjedbe